Web skal på budgettet HVERT år

Kunne du finde på at købe en bil, og så bruge den uden at få den serviceret? Nej vel? Det vil de færreste gøre. Det samme gælder desværre ikke når virksomheder investerer i en hjemmeside.

Når man surfer rundt på nettet støder man af og til på hjemmesider, der er levn fra en svunden tid. Sider, der engang var smarte og tidssvarende, men som nu er teknisk forældede. De lever ikke længere op til hverken brugernes eller Googles krav og har derfor ingen forretningsmæssig værdi.

Når vi afleverer et hjemmeside eller en webshop, lever de op til gængse normer på leveringstidspunktet. Den kan loade hurtigt og vi har sikret, at søgemaskinerne kan lide den måde vi har kodet den på.

Men ting ændrer sig over tid. Kassettebånd var “top of the class i” 80’erne, men er mindre udbredte i dag. På samme måde ændres teknologien omkring din hjemmeside også. Søgemaskinerne ændrer måske på algoritmerne. Billederne kan måske optimeres på en ny måde. Der opstår nye features som dine besøgende forventer at kunne gøre brug af. Eller brugernes adfærd skifter fra desktop til mobile platforme.

Det er derfor nødvendigt at have et vedligeholdelsesbudget, så man løbende holder sitet ajour og det forlænger den forretningsmæssige værdi på dit site.

Det tænker de færreste på, når de køber en ny hjemmeside.

Web-budgettet skal løbende kunne dække:

Nyt og ajourført indhold

Der er generelt alt for lidt fokus på godt indhold på mange hjemmesider. Mange tekster er for tynde eller mangler helt. I forhold til søgeord og søgemaskiner skal man løbende sikre at teksterne er optimale. Bruger I stadig de rigtige ord? Bruger I nok ord? Ved hjælp af Googles værktøjer kan du få indblik i søgeord for din virksomhed og derved få værdifuld viden til dette arbejde.

Har du købt ind på ideen om en nyhedssektion og måske en blog, er det vigtigt at du husker at skrive nyheder og/eller blogs. På mange websites kan man se, hvornår den er lanceret, for det er typisk der, hvor den seneste blog eller nyhed er fra. I en travl hverdag er det nemt at glemme, at lave nyt indhold.

Afsæt tid til at tænke i nyt indhold. Har I ikke selv evnerne, kan I hyre et bureau ind eller tage kontakt til studerende, der kan hjælpe med tekster. De kan måske også nemmere gå i helikopter-mode og se muligheder og historier i din virksomhed. Det kan være svært, når man har næsen nede i driften hver dag.

Billeder af personale eller virksomheden bør også opdateres med jævne mellemrum, for der sker jo forandringer i virkeligheden.

Nye features

Hvordan vi bruger nettet ændres hele tiden og der opstår nye features, som din hjemmeside måske også skal kunne. F eks blev det normalt med dele-knapper, da sociale medier for alvor tog fart (til gengæld er de ikke så populære længere). Og i år har du fået mulighed for at koble din webshop og Instagram sammen med Shopping on Instagram. Det er vigtigt at sikre at man følger med udviklingen og tilføjer relevante nye muligheder.

Vi oplever også at flere og flere brugere flytter over på mobiltelefonen. Er dit site optimeret til mobil? I dag er det ikke nok at være responsiv – funktionerne skal været optimeret til mobil som du kan læse her.

Andre nødvendige ændringer kan komme fra øgede sikkerhedskrav. For eksempel har Google sat fokus på kryptering på websites, hvilket gør det til en god ide at have et SSL-certifikat.

Sikkerhed og hastighed

Nye regler kan også stille krav til din hjemmeside. For eksempel har EU’s GDPR regler stillet øgede krav til sikkerheden på websites, hvis man håndterer personlige oplysninger. Derfor skal der være styr på sikkerheden og et middel er, løbende at ajourføre CMS-systemet, så eventuelle sikkerhedshuller lukkes og systemet altid er i topform.

Hastigheden skal også være på plads. Brugerne gider ikke langsomme sider og Google straffer dem også. Man bør løbende kontrollere sin pagerank hos Google – det gør du her – for at se, om der er behov for optimering.

Det kan betyde at du skal have ændret i koden, opsat cachen så sitet loader hurtigere, eller måske skal alle jeres billeder komprimeres.

Tid til et serviceeftersyn?

Har du husket at servicere din hjemmeside eller har dit site måske brug for et serviceeftersyn? Tag fat i os på hej@mindthemedia.com eller ring til os på 70 555 650 så giver vi en kop kaffe og kommer med vores input til forbedringsmuligheder på dit website. Du skal jo nødig køre rundt uden bremser….

Lyst til kaffe og en dialog om web? Så ring til os nu!

Lad os tage en snak om hvordan vi kan skabe resultater for dig.

Ring og sig hej til os

70 555 650

Skriv en hilsen, vi lover at svare

Hvad gør vi herfra? Op til top