Sikre sider belønnes yderligere

Er dit site ikke på en sikker forbindelse bør du overveje at skifte hurtigst muligt, for nu vil Google straffe usikre sider yderligere.

Hver gang nogen besøger en hjemmeside, sker udveksling af data mellem browseren og hjemmesiden. Denne data er i udgangspunktet ikke beskyttet og kan opsamles af tredjemand, der måske kan misbruge informationen. Det kan undgås ved at kryptere dataudvekslingen.

Du gør dit site sikkert ved at installere et SSL-certifikat og ændre til https i stedet for http.  S’et betyder at siden bruger SSL (Secure Socket Layer) og dækker over et sikkerheds-certifikat, der sikrer at kommunikationen mellem dine brugere og din side krypteres. Det er altså kun afsender og modtager, der kan læse informationerne.

Her hos Mindthemedia anbefaler vi alle vore kunder at anvende SSL. Blandt andet fordi Google belønner allerede sikre sider, ved at rangere sikre sider højere end de usikre når vi søger på Google.

Til sommer går koncernen skridtet videre.

Chrome vil markere usikre sider

Fra og med juli vil Chrome – som iflg Gemius bruges af 29 % af danskerne – markere de usikre sider med en ekstra notifikation i adresselinjen.

Idag fortæller Chrome kun om siden er sikker, ved at vise en grøn hængelås (for en sikker side) eller ved at vise et udråbstegn, hvis siden er usikker. Fra juli vil Chrome direkte skrive at siden er usikker i adressefeltet – se grafikken nedenfor.

Det gør de usikre sider mere tydeligere og der er hermed endnu en god grund til at få omlagt til SSL.

Hvad gør vi herfra? Op til top