Mobilt design er ikke bare responsivt

Flere og flere bruger mobilen, når de går på nettet og derfor er det meget relevant at tænke på denne brugerflade. Det er ikke nok at sitet er responsivt - det skal designes med mobilen for øje.

Vi nøjes ikke med at kigge, når vi er på mobilen. Ifølge Google sker mere end 40 % af alle online-transaktioner via en smartphone i dag. Men vi er kritiske og mange er hurtigt klar til at gå et andet sted hen, hvis oplevelsen på mobilen ikke er i top. Her er top-3 grundene til at forbrugerne ikke gider dit mobil-site:

Det betyder mistet omsætning og det kan også påvirke forbrugernes opfattelse af dit brand. Derfor er det ikke nok at tænke responsivt – du er nødt til at tænke mobilt design!

Tænk på brugerens vaner

Når du udvikler til mobil, skal du kende dine brugeres vaner på mobilen. For eksempel navigerer de fleste med højre tommeltot. Det har betydning for, hvor du bør placere knapper, menuer eller andet, der kræver interaktion. Det kan dog også afhænge af dine brugeres alder, da unge har en tendens til at bruge to tommeltotter, når de navigerer.

 

Mobiledesign og mobilbrug

Takket være MobilePay har danskere lært, at et swipe til højre betyder ja eller accept. På samme måde kan der være andre forståelser, som det er rigtig dumt at forbryde sig i mod. For regler bliver tit til vaner.

Det samme gælder for oplevelsen af din hjemmeside på smartphones. Sørg for at det er konsistent i måden brugeren kan interagere på. Har du Køb eller Ja til højre, bør du have det til højre hver gang.

Og det kan betale sig at tænke designet igennem. Hele 89 %, der har haft en god oplevelse på et mobil-site, vil nemlig anbefale det til andre!

Skal vi hjælpe dig med dit mobile design?

Lad os tage en snak om hvordan vi kan skabe resultater for dig.

Ring og sig hej til os

70 555 650

Skriv en hilsen, vi lover at svare

Hvad gør vi herfra? Op til top