Learning-by doing – et smugkig ind i hverdagen på arbejdsmarkedet

Tre måneders virksomhedspraktik hos Mindthemedia er ved at være ved ende, og hold nu op hvor er tiden bare fløjet afsted.

Som nyuddannet sociolog med en lang akademisk uddannelse bag mig, har jeg naturligvis gjort mig tanker om, hvordan overgangen fra studerende til erhvervslivet ville blive. Hvordan vendes studietidens ofte abstrakte perspektiver til mere konkret, udadvendt og operationel viden, der kan anvendes i praksis? Som studerende, og måske især som uni-studerende, oplæres du i et akademisk sprog, du arbejder med ofte komplekse problemstillinger og lære at reflektere og forholde dig kritisk – også til eget arbejde.

Jeg har gennem mit praktikforløb fået mulighed for at udforske mine faglige kompetencer på en alsidig og lærerig måde i et dybt kreativt, uhøjtideligt og engageret team, dette bla. gennem arbejde med tekstforfatning, blogindlæg og målgruppeanalyse. Den dynamik, og sociale- såvel som faglige sparring jeg har fået lov til at være en del af, de sidste måneder, har været et helt konkret energiboost for mig. Det har været spændende at komme ud og opdage, hvilke mulige aspekter ens uddannelsesbaggrund kan bidrage med i praksis, men også at få yderligere perspektiv på de udfordringer, som mangel på praksiserfaring nødvendigvis giver.

Det har været givende at arbejde sammen med nogle, der kommer fra en helt anden baggrund end en selv. Man har vidt forskellige måder at gribe tingene an på, – det har været udfordrende, og samtidig også en virkelig stor inspiration. Det har givet en rigtig god indsigt i andre arbejdsmetoder og tilgange til tingene, hvilket har betydet, at man ikke ukritisk har hængt fast i sine egne måder at arbejde- og tænke på, men også fået udvidet sin horisont.

Jeg har fået et mere nuanceret blik på kommunikationsbranchens mange muligheder –analogt, men især også digitalt. Udvikling af digitale identiteter, som er den form for kommunikationsarbejde Mindthemedia ApS varetager, havde jeg ikke tidligere det store kendskab til, og det kan jeg bestemt heller ikke sige at jeg har nu,- ikke desto mindre har det været sjovt at være en del af et team der arbejder med netop digitalt design, og at se arbejdsgangen og teknikken bag et konkret visuelt produkt.

Der er ingen tvivl om, at det at få lov til at prøve sig selv af – at få tildelt reelle opgaver og ansvar- og samtidig bidrage i det omfang  der har været brug for det, har været en fantastisk mulighed, der på flere måder har været både fagligt og personligt udviklende.

Tak drenge, det har været en stor fornøjelse!

Mette Højdam Frandsen, Sociolog.

Hvad gør vi herfra? Op til top