Mobile er nu større end den stationære computer på e-handeltrafikken.

Vi har længe talt om at det ville ske, men nu er det altså et faktum at der er flere der besøger en webshop via en mobil enhed end en computer, viser en undersøgelse blandt 100.000 webshops på Shopify platformen. En knebent sejr med 50,3% fordelt med 40,3% på telefoner og de sidste 10% på tablets.

At mobiltelefonen i stadig stigenede grad anvendes til at tilgå online butikker, kan til dels siges at være udsprunget af tendensen med at socialt drevne sites er blevet en væsentlig markedsføringskanal. Et eksempel herpå er Facebook der tæller for mindre end 5 procent af e-handeltrafikken på en ordinær computer, mens dette tal stiger til 7 procent når der benyttes en mobiltelefon.

Til sammenligning viser den søgebaserede trafik fra Google at det her er ca. 18 procent der gør brug af computeren, mens tallet blot udgør 12 procent på mobiltelefonen. Data kan således indikere at computeren bliver anvendt til at finde mere praksisbaserede varer, hvorimod mobiltelefonen og sociale medier benyttes til mere impulsive køb.

Stigningen i antallet der shopper via deres mobiltelefon sætter samtidig fokus på en anden interessant tendens, det vi kan kalde for ”altid på shopping” Computerbaseret E-handel topper normalt mellem mandag og fredag og er faldende gennem weekenden. Mobiltrafik kan siges at have en modsat adfærd, for her benytter de handlende deres telefoner mest i weekenderne. Så når mobil, tablet og computertrafik kombineres med E-handelsiderne er der på det nærmeste ikke længere nogen begrænsning for hvornår folk kan shoppe. Med andre ord, shopping er ikke længere noget, folk går og gør; det er noget, de altid gør.

Kilde: www.shopify.com/blog

Hvad gør vi herfra? Op til top